Arama
Arama Sonuçları
Üniversitede Köfte Ekmek etkinliği!
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından Turizm Haftası dolayısıyla sokak lezzetleri etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere köfte ekmek ikramı yapıldı.
Kastamonu'daki o tepe merak uyandırıyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bin 540 rakımda bulunan ve etrafı surlarla çevrili, mezar ve oda kalıntıları olan Dikmen Tepesi merak uyandırdı. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Hikmet Haberal, arkeologlara çağrıda bulunarak tepenin incelenmesini ve koruma altına alınmasını istedi.
Mağarada ders yaptılar
Kastamonu'da üniversite öğrencileri, Araç ilçesinde buz sarkıtlarıyla dikkat çeken mağarada ders yapıp, incelemelerde bulundu.
Kastamonu'daki dev festivalden görüntüler
Kastamonu’nun Araç ilçesinde düzenlenen 3. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali’nde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ve öldürülen çocuklara dikkat çekmek için kardan çocuk heykeli yapıldı.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Meclis ve Akademi 'Çivisiz Cami' için bir arada
Toplantıya katılım sağlayan Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii ile ilgili yaptığı konuşmasında, meclis üyelerinin örnek camileri inceleyerek Çivisiz Cami'nin daha fazla tanıtımı için öneri edinmelerini istedi.
Acısını bir kenara bırakıp tezgahın başına geçti
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yakınlarını kaybeden öğretim görevlisi, acısını bir kenara bırakıp tezgahın başına geçti. Öğretim görevlisi, akademisyen ve öğrencilerin de destekleriyle dayanıklı gıda ürünleri üreterek, bunları vakumladıktan sonra deprem bölgesine gönderiyor.
Yardım paketleri, Maraş’a ulaştırılmak üzere yola çıktı
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi, depremzedelere gıda desteğinde bulunmaya devam ediyor.
‘Slow Food, Kastamonu'ya bir gurur yaşattı’
Slow Food Kastamonu Birliği'nin başlattığı 'Protein Desteği Kampanyası' kapsamında toplanan 500 kilogram eti afet bölgesine ulaştırdı. Slow Food Kastamonu Birliği Lideri Gülsen Kırbaş, konu hakkında yaptığı açıklamada; "Bu destek kampanyası sürecinde çok sayıda yurttaşımız, sivil toplum kuruluşumuz, hızlı bir şekilde et bağışına katılarak, depremzede mutfakları için 500 kilogram eti bağışlayarak Kastamonu’ya bir gurur yaşatmıştır" ifadelerine yer verdi.
Kastamonu'dan bölgeye taze et gönderilecek
Slow Food Kastamonu Birliği öncülüğünde depremzedeler için toplanan etler, Turizm Fakültesi Mutfağı'nda işlenerek kavurmalık olarak hazırlanıyor. Hazırlanan etler sonrasında deprem bölgesine gönderilecek. Konu hakkında yapılan açıklamada; "Destekçilerimizin bağışladığı 500 kilogram taze et işlenip kavurma haline getirilerek deprem bölgesi mutfaklarına ulaştırılacak. Tüm destekçilerimize yürekten teşekkürler" denildi.
KÜ, deprem bölgesi için yardımlarını sürdürüyor
Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) deprem bölgesine gönderilecek olan yardımları hız kesmeden devam ediyor.
10 bin kişi ziyaret etti
Araç ilçesinde düzenlenen Araç Yayla Kış Festivali, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
Ilgarini’ye yeni rota belirlenecek
Pınarbaşı ilçesi Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan, 858 metre uzunluğunda, 250 metre derinliği ile Türkiye’nin en derin 4’üncü mağarası olan Ilgarini Mağarasına daha kolay ulaşım sağlanabilmesi için Kastamonu Üniversitesi, yeni rota belirlemek için çalışma başlattı.
Kastamonu'yu gezmek artık çok kolay
Tarihi mekanları ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Kastamonu, Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan dijital turizm rehberi ile dünyaya tanıtılacak.
Araç, 2’nci Yayla Kış Festivaline hazırlanıyor
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, Araç Kaymakamı Emin Cevat Tutar’ı makamında ziyaret etti.
Dede yadigarı arazileri lavantayla buluşturdu
İstanbul’dan 75 yıl sonra Kastamonu’da bulunan dede topraklarına dönen girişimci kadın, yurt dışında gördüğü bahçelerdeki lavantayı 45 dönüm araziye dikti. Girişimci kadın, yetiştireceği lavantaları hem yurt dışına ihraç edecek hem de Kastamonu’da turizme katkı sağlayacak.
Yaban hayvanları için meyve çekirdeği ektiler
Kastamonu'da eğitim gören üniversite öğrencilerine, kentteki kanyonlar, göletler, vadiler, yaylalar ve şelaleler tanıtıldı. Öğrenciler, gezilerde yaban hayvanlarının aç kalmaması için 5 bin adet meyve çekirdeği ekti.
Türkiye’nin en uzun dağ bisikleti rotası olacak
Ilgaz Dağı’ndan başlayarak 7 ilçeden geçecek şekilde 318 kilometre uzunlukta Türkiye’nin en uzun dağ bisikleti rotası oluşturulacak.
Valla kazandıracak
Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Valla Kanyonunun Turistik Ürün Olarak Geliştirilmesine Yönelik Strateji ve Planların Oluşturulması” projesiyle bölgede yaşayan vatandaşlara hem ekonomik katkı sağlanacak hem de bölgeye sosyal etkinlik alanları kazandırılacak.
Tanıtım uğruna soğuğa meydan okudu
Cide ilçesindeki Malyas Kanyonu içerisinde bulunan Evken Şelalelerini tanıtmak isteyen Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, dikkat çekmek için soğuğa aldırış etmeden şelalenin oluşturduğu dev kazanda yüzdü.
‘Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş’
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi’nde Terra Madre (Toprak Ana) Günü kapsamında “Topraktan Sofraya Kadim Besin Tarhana Programı” gerçekleştirildi. Slow Food Kastamonu Birliği Kurucu Lideri Gülsen Kırbaş, burada yaptığı konuşmada; "Tarhana, temiz ve doğal gıdalar arasında, tarladan soframıza gelen en zengin, en doğal, en kadim besin olduğu için ve özellikle bizim coğrafyamızda çok önemli bir besin olduğu için, tarhananın simgesel bir önemi olduğunu düşündük" dedi.
‘Tarhana Paneli…’
Merkezi İtalya’nın Torino kentinde bulunan Dünya Slow Food (yavaş gıda) Birliği’ne bağlı olarak 2020 yılında Kastamonu’da kurulan, “Slow Food Kastamonu Birliği”, kuruluşundan bu yana, hareketin felsefesine uygun olarak, “iyi, temiz ve adil gıda” yolunda pek çok etkinliğe imza attı. Bu etkinliklerin 2022 yılındaki son halkası olarak da tüm dünyada 10 Aralık’ta kutlanan “Terra Madre” (Toprak Ana) günü dolayısıyla, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi işbirliğiyle, “Topraktan Sofraya Kadim Besin Tarhana” başlığıyla bir panel düzenliyor.
Saltuklu Kanyonu ilk kez geçildi
Araç ilçesinde bulunan Saltuklu Kanyonuna keşif turu düzenleyen Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal ve üniversite öğrencileri, doğal güzellikleri ile büyüleyen kanyondan ilk kez geçiş yaptı. Kanyonda çok sayıda tarihi kalıntının olduğu belirlendi.
Vatandaş da turizmi öğrenecek
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi tarafından yerel halkın turizm bilincinin geliştirilmesi ve girişimcilik kapasitesinin artırılması için proje hazırlandı. Hazırlanan proje çerçevesinde Kastamonu’nun ilçelerinden gönüllülere turizm konusunda eğitimler verildi.
Öğrenciler Kastamonu’nun turizm potansiyelini öğreniyor
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından düzenlenen Tabiat Kampı Projesi kapsamında öğrenciler, hem Kastamonu’nun turizm potansiyelini, hem de doğa turizmini öğreniyor.
Turizm öğrencilerine Araç’ta uygulamalı ders
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, Araç ilçesinin tarihi yerlerini, Fındıklı ve Gölcük Yaylası ile İntaş Mağarasını ziyaret etti.
Üniversiteliler, tabiatın kalbinde kamp yapacak
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığı, Rektörlük ve Azdavay Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Tabiatla Buluşuyor” Projesi kapsamında öğrenciler, tabiatın kalbi olarak adlandırılan Azdavay ilçesi Suğla Yaylasında tabiat kampına girecek. Burada hem bilimsel anlamda çalışma yapılacak hem de doğa turizmi konusunda uygulamalı bilgi ve tecrübe sağlanacak.
Kastamonu rüzgarı esti
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal’ın üç bildiri sunduğu 3. Uluslararası Seyahat ve Turizm Dinamikleri kongresine katılanlar, kentin turizm değerlerine hayran kaldı.
‘Asıl hedef, Kastamonu’nun gelişimine engel olmak’
Kastamonu Turizm Endüstrisi Birliği (TUREB) Derneği Başkanı Fikri Yazan, geçtiğimiz gün bazı internet sitelerinde başta Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve eşi Doç. Dr. Alev Sökmen olmak üzere üniversite yönetimine yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı.